Mesures de bioseguretat fins al 20 d'abril de 2022. Arran els darrers casos detectats, el DEPARTAMENT D'ACCIÓ CLIMÀTICA, ALIMENTACIÓ I AGENDA RURAL ha adoptat un seguit de mesures sanitàries de salvaguarda per prevenir la difusió de la influença aviària a Catalunya.
La influença aviària és una malaltia produïda per diversos subtipus de virus de la influença, els quals poden classificar-se, en general, en dues categories segons la gravetat de la malaltia que provoquen en les aus de corral: el virus de la influença aviària de baixa patogenicitat, que sol causar una malaltia lleu, i el virus de la influença aviària d'alta patogenicitat, que provoca signes clínics greus i possibles altes taxes de mortalitat en les aus.
Aquesta resolució serà vigent fins al 20 d’abril, ja que és durant aquest període quan el risc és més elevat degut a la major afluència d’aus migrades des del nord d’Europa.
Es prohibeix:
Recordem que els particulars que mantenen aus de corral per a l'autoconsum han de comunicar l'activitat.
La tinença d'un nombre reduït d'aus de corral per part de particulars per a l'autoconsum familiar de carn i ous es regeix per la normativa que regula l'ordenació de les explotacions ramaderes i cal complir uns requisits que garanteixin la sanitat animal i la innocuïtat dels productes derivats.
Aquestes explotacions per a l'autoconsum han d'estar inscrites al Registre d'Explotacions Ramaders de Catalunya. Si encara no hi esteu inscrits, cal que contacteu amb l'oficina comarcal de l'Alt Penedès : http://agricultura.gencat.cat/ca/departament/adreces-telefons/oficines-comarcals/barcelona/alt-penedes/
Les explotacions per a l'autoconsum són aquelles que tenen una capacitat inferior a les 32 gallines ponedores d'ous per a l'autoconsum o que compten amb fins a 210 quilos de pes viu (any en cas d'avicultura de carn (50-70 pollastres).
Podeu consultar les mesures d'higiene que s'han de complir i les de bioseguretat, al tríptic adjunt