La Pesta Porcina Africana (PPA) avança ràpidament per Europa i un cop arriba és de difícil control i el risc d’entrada a Catalunya és molt elevat, amb greus repercussions econòmiques pel sector porcí i per l’economia de tot el país. Us deixem alguns consells i recomanacions a continuació.
Els aliments derivats del porcí o del senglar frescos i curats poden portar i mantenir viables el virus de la Pesta Porcina Africana (PPA), essent una font d’infecció per a altres animals domèstics i/o silvestres quan són ingerits.
El fet que els senglars mengin restes d’escombraries de contenidors i papereres no només és un problema de convivència amb les persones i del manteniment de l’estat de neteja dels nostres pobles i ciutats, sinó que pot representar la transmissió de la malaltia de la PPA amb les conseqüències devastadores que això implicaria. És imprescindible evitar que els senglars es puguin alimentar de restes de menjar. No deixeu restes de carn o embotits a papereres o zones verdes que estiguin a l’abast dels senglars. I sobretot! Si trobeu un senglar mort, no el toqueu! Aviseu als agents rurals al 93.561.70.00. Us deixem a continuació aquest i altres consells per evitar la pesta porcina africana entre tots!