"Volem encoratjar a la gent a que participi, ja que és la Festa Major del poble i s'organitza pel poble"

 • Hola noies, abans de res, quan serà aquest any la Festa Major de La Múnia?
La Festa Major serà de l’11 al 16, durarà sis dies. Tot i això, el dia 10 hi ha un acte previ que és la caminada nocturna.
 
 • Pel que veig, no són gaires dies. Com ho heu fet per gestionar els dies i els actes?
Normalment el que fem és agafar el programa de l’any anterior i amb aquesta base, intentem quadrar els dies i els actes que normalment s’acostumen a fer i que tenen com un lloc “assegurat”. Un cop tenim aquesta base, anem quadrant i afegint la resta d’actes. També les mateixes entitats que tenen actes ens comenten quan els va millor i també ho tenim en compte a l’hora de quadrar dies i horaris.
 
 • Mirant el programa, cada dia hi ha actes diferents i per a tothom...
Hem intentat que cada dia hi hagi actes diferents i per a tots els públics. També a l’hora d’establir els horaris hem tingut en compte a quin públic va encarat. Per exemple, si és per la gent més gran o pels nens, no el posaràs a una hora molt tard. A vegades costa però hem intentat que sempre hi hagi algun acte per a tots els públics a cada dia.
 
 • També hi ha actes nous, parleu-me d’aquestes novetats...
Aquest any hem introduït el correbars i la festa Holly. Participant en altres festes majors del voltant ens hem adonat que el correbars té molt d’èxit entre el públic més jove i hem pensat que podria estar bé començar a fer-lo al nostre poble per veure que tal funciona i si té èxit.
D’altra banda, hem posat també una festa Holly, substituint altres actes pels més petits que últimament no tenien molta participació, com podien ser els jocs populars, i per innovar amb una cosa més actual.
 
 • Aquest és el vostre tercer any com a Comissió de Festes, hi ha molta feina? Perquè no sou gaires...
Hi ha molta feina i només som 6. Ara potser estem una mica més relaxades però sobretot al principi que s’ha d’anar contractant o distribuint el programa, allà hi ha més feina.
 
 • Quan us hi poseu?
Ens hi posem quan podem, la veritat. L’empalmada per exemple es contracta un any abans, però la resta d’actes que necessiten una mica més de preparació, com pot ser el castell de focs, els contractem a principis d’any. La resta ens hi anem posant de mica en mica a partir de l’abril-maig.
 
 • En el programa d’actes, les entitats són una part molt important...
Totalment, perquè fan molts actes i això ens ajuda a nosaltres a poder fer més coses durant la Festa Major. Si ho haguéssim de fer tot nosaltres, no arribaríem a tot. Tot el que sigui col·laboració externa ens va molt bé per ajudar al fet que la festa sigui millor. A més a més, hem de dir que les entitats estan sempre molt oberts a fer coses i participen molt. És molt important que un municipi tingui moltes associacions i entitats en moments com aquest.
 
 • Amb el pas dels anys i l’experiència suposo que haureu anat aprenent dels errors...
Potser algun any han coincidit actes, moltes vegades fem coincidir actes perquè no hi ha cap altre remei però intentem que siguin actes per a públics diferents. Però sí que és veritat que dels errors anem millorant.
 
 • Creieu que la gent s’implica o potser es necessitaria una mica més de participació?
Pensem que cada vegada, en general a tots els actes, hi ha menys participació. Volem encoratjar una mica a la gent a que participi, perquè al cap i a la fi, és la festa major del poble i s’organitza pel poble, perquè vingui la gent, i notem que cada any costa més que la gent surti i vingui als actes. Per això també les novetats, per intentar incentivar una mica més la participació i veure si a l’haver-hi coses noves, la gent ve més.
 
 • Us heu plantejat recuperar algun acte?
Sí, de fet volíem recuperar el Corremunienc. Els Diables ens van dir que col·laborarien en l’acte però ens feia por que després de tota la feina, no hi hagués participació. De fet, es va deixar de fer per aquest motiu. Li havíem deixat un forat al programa i tot, era un acte que molta gent de fora venia a veure’l i ens fa llàstima que no hi sigui, però al final ho vam deixar córrer. Qui sap si l’any que ve el tornarem a recuperar...
 
 • Voleu aprofitar per donar algun missatge?
Volem fer una crida a la participació, ja que intentem fer molts actes per a tothom i s’agraeix que la gent vingui i participi. Després de tota la feina que hi ha darrere, volem que tothom estigui content i li agradi i gaudeixi d’aquests dies de festa. Ah! I que la gent que tenia les samarretes encarregades, ja les podeu passar a recollir.
Data i hora de la darrera actualitzaciò
10:54  |  13-09-18
 • Recomana el contingut