A Castellví de la Marca reciclem l'oli de cuina usat

Al 2017 es van recollir 354 litres d'oli de cuina al nostre municipi

Reciclar l’oli de cuina que fem servir és una acció molt senzilla que, tot i la això, aporta molts beneficis al medi ambient. A Castellví de la Marca des de fa uns anys apostem per aquest tipus de reciclatge amb els clakis, que podeu venir a recollir-los a l’Ajuntament i a canviar-los per uns de buits quan están plens. A més a més, aquest 2018 s’ha implementat un nou descompte a la taxa de recollida d’escombraries per a tots aquells veïns i veïnes que reciclin l’oli de cuina usat.

Si tirem l’oli per la pica es poden obstruir les canonades i pot provocar males olors als desaigües de casa nostra. I si el tirem encara calent (com en la majoria dels casos) pot malmetre encara més els desaigües. De fet, els desaigües bruts són un medi idoni per a microorganismes dolents per a la salut. En general no reciclar-lo incrementa els costos de manteniment de la xarxa de clavegueram i poden augmentar les poblacions de rosegadors. També dificulta el bon funcionament de les depuradores d’aigües residuals (i n’incrementa el seu cost) i, si arriba al mar, provoca danys a les espècies i els ecosistemes.

Si reciclem l’oli de cuina el podem convertir en un recurs beneficiós pel medi ambient alhora que ajudem a reduir el consum del petroli i aportem el nostre granet de sorra en el canvi climàtic.

Us deixem a continuació algunes dades a tenir en compte sobre el reciclatge d’oli de cuina al nostre municipi.

 
 
Data i hora de la darrera actualitzaciò
12:44  |  09-02-18
  • Recomana el contingut